Uncategorized

Thelma Roswall

Thelma kom till Athletic i December 2018. Efter vi lagt alla varningsflaggor vi kunde och försökt avskräcka med allt vi kunde som tex.. långa resor varje vecka för att träna på Athletic. Byta tränare innebär att man kanske börjar om från grunden, en helt ny stil och inlärningssätt. På Athletic är det starka förhållningsregler,  vi är inte enskilda dansare utan Team. Vilket i sig kräver mycket från dansare och föräldrar. Thelma hade bestämt sig, hon bara skulle till Athletic. Vi kan inte vara gladare för att fått denna envisa lilla räka i vårt stall.  Thlema ser allt väldigt positivt och att lägga så många timmar i bil för att träna på Athletic flera dagar i veckan är inget konstigt för Thelma. För henne är det självklart….hon vet vart hon vill och har en väldigt mogen syn på vad det krävs för att bli en bra dansare. 

Tyvärr hände det vi fasade för.  Thelma har haft problem med sina knän, vrister och fötter.  Thelma har rusat upp i klasserna i disco och med det också börjat dansa väldigt avancerat och i höga tempon. Utan att tekniken och kroppen har hunnit med. 

I Disco är ju tyvärr detta väldigt vanligt och kan absolut hända även om du har teknik. Däremot belastar man alltid kroppen fel om man inte har tekniken med sig.

 Thelma skadade sitt korsband och är nu på utredning om det eventuellt blir operation.  Envis som hon är så kommer det gå bra !!! Under tiden får vi ta del av Thelmas rehab, tankar och vardag. 

Tack Thelma för att du vill dela med dig 

 

Min väg tillbaka 

Jag heter Thelma och är 14 år. Jag bor 4 mil norr om Kalmar. Jag är yngst av mammas och pappas 4 barn.

Vi har både hundar, katter 

och dansen är mitt liv.

Nu har jag dansat i ganska exakt 3 år. 

När jag gick upp i Superstar valde jag att byta till Athletic. 

Där började jag dansa i januari 2019 när min licens blev godkänd.

Jag var jätteglad över beskedet från Angelina att få dansa duo igen, grupp och mina solo discipliner i disco och hiphop. Till och från har jag haft ont i mina knä i ungefär 4-5 års tid och gått hos en sjukgymnast i Kalmar som har gett mig tens. Angelina har sagt att jag kommer att behöva öva mycket teknik och fysträning (som jag saknat) för det är något som jag inte lagt ner så mycket tid på innan, det var inget vi prioriterade i min gamla dansskola, iallafall inte på samma sätt som på Athletic, och jag kommer att behöva träna hårt. 

På Athletic har jag känt att det är helt andra genomtänkta träningar som är nya för mig. Jag har fått nya koreografier i alla klasser så det är en riktigt stor utmaning för mig. Dom som har dansat länge på Athletic har ett rejält försprång i teknik och grund läggande saker inom dansen men jag kommer att lära mig bit för bit. Jag har aldrig tex dansat jazz och det är obligatoriskt, det kommer att bli jättebra för mig!! Likaså är slow inbakat i EF lektionen och det behöver jag också lära mig för att bli mer smidig. I vår nya duo så kände vi inte varandra men det var bara att hoppa in i allvaret och det känns superkul.

Vi har bokat in våra 2 första duo tävlingar och vi har lagt ner ganska mycket jobb på en ny dräkt. Jag har sett fram emot den tävlingen jätte mycket eftersom det var min första ”Athletic tävling” 

Jag har också bokat in min första master (sedan starten på Athletic ) i min nya klass superstar. Spännande!

Vi har ca 15 mil enkel resa och pendlar 3 ggr/v till Ronneby. 

Med det sagt så blir ganska långa resor med mat och sömn i bilen. 

Men det är det värt! 

Men sen så hände det en tråkig grej..

Förra veckan på en träning skulle jag göra ett vändsplitt hopp och vred mitt knä. Angelina var supersnabb med att linda hårt men det blev färdig dansat för den veckan. 

Tisdagen 19/3

Jag bokade upp en tid hos min sjukgymnast och fick en tid igår. 

Jag tänkte att det blir som vanligt lite tens och sedan bra, som jag alltid gjort när jag har varit hos sjukgymnasten. Men när jag kommer så säger han att det är något mer med mitt knä denna gången. Han misstänktes att korsbandet har blivit skadat. Han kallar in ytterligare en kille som är duktig på sportskador. Dom är överens om att jag måste röntgas så jag blir skickad in till akuten, pappa följde med mig till akuten i Kalmar.

Efter röntgen och undersökning av ortopedläkare var vi äntligen på väg hem efter 6 h på sjukhuset. Jag hade inte ätit på 9 timmar och fick heller inte äta eftersade inte visste vad som hade hänt med mitt knä och var superhungrig.

Dom misstänkte korsbandet men kunde inte säga exakt att det är det utan jag ska få remiss till magnetröntgen (det kunde inte kunde göras i går kväll) och jag ska få träffa en knäspecialist.

Nu ska jag bli kallad till särskild rehabträning.

Mitt knä visar en tydlig instabilitet i knät och jag måste avstå träning och tävling under dessa

2 veckor medan jag är under utredning.

Jag blev först jätteledsen för jag ville så gärna börja tävla.

Läkaren sa att om jag vill fortsätta att dansa flera år så måste jag ta det lugnt nu annars kan mitt ledband och menisken i knät skadas.

Onsdag 20/3

Idag har jag varit hemma från skolan eftersom vi kom hem så sent och det har varit jobbigt.

Jag ska ha kryckor vid behov för att inte belasta mitt knä. Det har jag haft idag, skitjobbigt.

Angelina säger att jag kommer läka snabbare än en anka bajsar så det borde gå snabbt…

Jag har fått jättefint stöd från Angelina som skriver pepp-ord.

Jag kommer att fortsätta att åka kanske en gång i veckan istället för 3/v

Angelina säger att det är viktigt för att ändå vara en i gänget och känna mig delaktig i grupp och duo.

Det känns bra!

Jag måste vara hoppfull och tro att jag snart står på golvet i glittriga kläder igen och vevar med armar och ben

eller bulliga kläder om hiphop kommer först.

Torsdag 21/3

Idag har jag fått kallelse till magnetröntgen. Det blir onsdagen d 27/3. 

Skönt att det är bokat ! men det känns lite nervöst.

Idag har jag haft kryckor och mina händer gör skitont 🙂 

Jag har fått åka hiss i skolan (som jag hatar, är livrädd) och det var rätt svårt att åka buss…

Jag använder ett knäskydd som stöd och det känns jätteskönt.

Kram från Thelma


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Film Do You See?