Jazz / Commercial

 

 Att välja klass

Känn efter vad du vill med din dans och hur mycket tid du vill lägga. Vi hjälper gärna till att råda på vägen. Läs gärna om dansdisciplinerna som erbjuds på Athletic.

 

__________________________________________________

Jazz 

Jazz är en scenisk dansstil. Den går hand i hand med klassisk balett och smälter ihop med hiphop kulturens rytmik och musik. Jazzen kan kombineras med många olika stilar och musikstilar. Vanlig dansform i bland annat revyer, musikaler och musikvideor

Här får du teknik och kroppskontroll. 

Athletics Jazzklasser bygger på Martha Graham tekniken. 

Tradionell floorbar till senaste trenden.

Kläder: 

Oftast är jazzen ganska fri i klädstil. 

Tights, linne, jumpsuit, catsuit, shorts, 

Ha gärna dansbody & trikåer undertill. Beroende på klass så behöver man se hur danskroppen jobbar, då det är bra att du är förberedd på att kunna klä av dig till tightare danskläder. Se även veckoschemat på dansskolan så vet du vilken sorts klass det kommer bli. 

Hår. Knut, Hög tofs el utsläppt. Din tränare kommer informera dig hur hen vill att ni ska ha håret på just den klassen. Nybörjare och medelklasser kan alltid räkna med uppsatt i knut el hög tofs. 

Skor: Danstossor, mjuk tekniksko, barfota. 

Vattenflaska: Tag med vattenflaska el köp en på plats. Glas får ej förekomma i danssalarna.  

Nivåer

Nybörjare / Medel 

Avancerad / Master

Pris: 900kr

Dag/ Tid hittar du för varje klass under fliken schema

_____________________________________________________________

Commercial / Vouging

Commercial – LA Style är för närvarande den mest kommersiella streetdance stilen och är även känd som Jazz Funk. … LA Style kan ha element utav både hiphop, streetdance likaväl som jazz, lyrical och modern dans. I Commercial klassen jobbar vi med jazzens teknik och hållning, och plockar in känslan och tyngden från hiphopen. Vi dansar på beat och text till kommersiella låtar och jobbar mycket med uttryck och attityd. 

Vouging  – Voguing är inspirerad av estetiken från modemagasin som Vouge, där dansaren kombinerar klassiska modellposer med raka linjer och skarpa vinklar, samt hårda ben-, arm- och kroppsrörelser. Dansstilen växte fram på afroamerikanska klubbar i stadsdelen Harlemi New York under tidigt 1960-tal. Först kallades det “presentation” och senare “performance” (”uppträdande”/”utförande”). Med åren kom dansstilen att utvecklas med mer avancerade rörelser och extrema poser.  Det finns Old way, New way, Vogue Fem och Runway. På Athletics vouge klasser erbjuder vi Vouge Fem och Runway -svepande rörelser med ett feminint rörelsespråk, influerat av balett, jazzdans och modern dans. Runway är en av subgenrer inom vogue och syftar på mannekängernas catwalk.  Cover girl – put the bass in your walk !!!

Kläder: Det du trivs att dansa och träna i. 

Hår: oftast valfritt. Din tränare kommer informera dig hur hen vill att ni ska ha håret på just den klassen.

Skor: Sneakers. mjuk teknik sko, danstossor, Hög klackat.  Oftast sneakers. Se även veckoschemat på dansskolan så vet du vilken sorts klass det kommer bli. 

Nivåer

Nybörjare / Medel 

Avancerad / Master

Pris: 900kr

Dag/ Tid hittar du för varje klass under fliken schema

Stängd för anmälan tom v41

________________________________________________________________

 

 

Showcase

Går ej att söka el anmäla till denna klass

Dansare headhuntade av Angelina Olin för att representera Athletic Dance utåt på gig, showcases, reklamjobb mm. går ej att söka el anmäla till denna klass

_____________________________________________________________

Prova på

Man kan anmäla sig för att prova på en klass. Prova på går att göra dem två första veckorna på en termin.

pris: 100kr/ 1 gång.

STÄNGD T.O.M V41 

_______________________________________________

Tänk på när du anmäler dig

 När du anmäler dig/ ditt barn ger du Athletic rätten till att du/ ditt barn kan synas i media och i offentliga sammanhang. Skullle medgivande inte finnas måste detta meddelas. All media exponering av företaget eller i företagets lokaler måste godkännas av Athletic.

*varumärket får endast användas offentligt med tillåtelse av Athletic Dance efter föregående underrättelse och efter att medgivande har beviljats. Om inget annat har meddelats beviljar  Atheltic Dance  inte några uttryckliga eller underförstådda rättigheter gällande patent, upphovsrätt av varumärket. Vi ser anmälan som bindande. Läs även igenom terms & conditions