Dansdicipliner

Dans är livsglädje och hälsa!

Dansar du påverkar det dig positivt. Dansen minskar stressen, förbättrar minnet, ökar kreativiteten och livsenergin, minskar aggressioner, ger bättre rörlighet, ökar kroppsmedvetenheten, ökar inlärnings- och koncentrationsförmågan, dämpar ångest, kan lindra smärta och ökar förmågan att sätta ord på andras och egna känslor.

___________________________________________________

Nivåer på våra klasser. 

Nybörjare 

Nybörjare / Medel 

Medel – minst 2 års erfarenhet 

Medel/ Avancerad 

Avancerad – minst 4 års erfarenhet 

Avancerad / Master

Master –  6 års erfarenhet och uppåt. 

______________________________________________

 

Dansdiscipliner 

_______________________________________________

 

Disco

Disco 

Med en grund från jazztekniken skall modern disco dansas med fart . Där spänst, uttryck och glädje är målet. En dansstil med influenser av många olika stilar. Dansstilen har sitt ursprung under 70-talet på diskotek men har nu utvecklats till en dansstil med mycket starka armar, vighet och teknik till t.ex trance- och housemusik och kan nu inte liknas vid 1970-talets discodans. Discodans är den populäraste tävlingsdansen i Sverige just nu. Högt tempo i höga bpm, akrobatiska moment och en rejäl dusch av kondition.

________________________________________________

Engelsk Freestyle

 En subdisciplin till discon i högre Bpm och utveckling för akrobatik.

Engelsk freestyle är atletisk, artistisk och energisk med ett högt tempo. Stilen ger utrymme för fri tolkning och personlig stil. Engelsk Freestyle influeras av aktuella trender och dansstilar och dansas till dagens populärmusik. Attityd, originalitet, självsäkerhet och frihet är nyckelord i engelsk Freestyle

_______________________________________________

 

Slow

Också en subdiciplin till disco och tävlas ihop med Engelsk freestyle.

 Slow är en artistisk dansstil där man ger utrymme för fri tolkning och personlig stil. Dansen ska utföras lyriskt och med dramatik. Dansas i lägre Bpm med influenser från disco, jazz och contemporary. Slow influeras av aktuella trender , dansstilar och dansas till ballader. 

_______________________________________________

Latin &

Latin & Carabbien

I de latinamerikanska danserna möter du fartfylld musik och snabba rytmer. Hett, roligt och fyllt av energi och glädje! Du lär dig grundsteg och turer från danser som b.l.a  Jive och cha-cha, Carabbien stilarna är  merengue, samba och salsa. Du utvecklar din koordinationsförmåga och kroppskontroll, liksom musikalitet och danskänsla.  

Tävlingsklasserna: Avancerad teknik varvas med coachning inför prestationer på tävlingsgolvet. Det förekommer även en del mental träning, diskussioner om partnerskap, träningsupplägg osv. Vi har även practise sessions vid angivna tillfällen. 

_______________________________________________

Hiphop 

HipHop är en kultur som bildades på gatorna i USA. Hiphop är samlingsnamn för flera olika dansstilar som bildats inom hiphop kulturen som, locking, popping, breakdance, voguing, whacking, krump, dubstep, streetjazz, house m.fl. Gemensamt är att danserna har sitt ursprung på gatorna. I hiphop klassen lär du dig groove med enklare akrobatiska inslag och steg från old school till new school hiphop. Hiphop är en bred term som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotliknande isolationer av kroppsdelar. Old school eller New school? Hos oss är det läraren som bestämmer stilen på klassen.  Se veckoschemat på dansskolan så vet du  på ett ungefär vilken sorts klass det kommer bli.  

____________________________________________

Jazz 

Jazz är en scenisk dansstil. Den går hand i hand med klassisk balett och smälter ihop med hiphop kulturens rytmik och musik. Jazzen kan kombineras med många olika stilar och musikstilar. Vanlig dansform i bland annat revyer, musikaler  och musikvideos. 

Här får du teknik och kroppskontroll. 

Athletics Jazzklasser bygger på Martha Graham tekniken. 

Tradionell floorbar till senaste trenden.

_______________________________________________

Commercial / Vouging

Commercial – LA Style är för närvarande den mest kommersiella streetdance stilen och är även känd som Jazz Funk. … LA Style kan ha element utav både hiphop, streetdance likaväl som jazz, lyrical och modern dans. I Commercial klassen jobbar vi med jazzens teknik och hållning, och plockar in känslan och tyngden från hiphopen. Vi dansar på beat och text till kommersiella låtar och jobbar mycket med uttryck och attityd. 

Vouging  – Voguing är inspirerad av estetiken från modemagasin som Vouge, där dansaren kombinerar klassiska modellposer med raka linjer och skarpa vinklar, samt hårda ben-, arm- och kroppsrörelser. Dansstilen växte fram på afroamerikanska klubbar i stadsdelen Harlemi New York under tidigt 1960-tal. Först kallades det “presentation” och senare “performance” (”uppträdande”/”utförande”). Med åren kom dansstilen att utvecklas med mer avancerade rörelser och extrema poser.  Det finns Old way, New way, Vogue Fem och Runway. På Athletics vouge klasser erbjuder vi Vouge Fem och Runway -svepande rörelser med et feminint rörelsespråk, influerat av balett, jazzdans och modern dans. Runway är en av subgenrer inom vogue och syftar på mannekängernas catwalk.  Cover girl – put the bass in your walk !!!

______________________________________________________

Music Videos  Copy Cats 

På denna kurs kommer vi att lära oss olika danser från kända musikvideos genom tiderna. 
Lektionerna kommer att börjas med en uppvärmning som bland annat innehåller styrka, stretching och isolationer. Efter detta kommer det att fokuseras på koreografin som läraren valt.
Det är fritt fram att lämna in förslag till oss på musikvideos du hade velat lära dig.

________________________________________________________

Bugg & Foxtrot / Socialdans

Danserna som vanligtvis dansas  på dansbanor och till dansband.Vi lär ut en social bugg och foxtrot, en blandning av gammalt välkänt och nytt, så att du sen kan gå ut och dansa. Du lär dig dansa på din nivå och lär känna nya människor. Vi bjuder dig även på grunderna i 10-dans 

_______________________________________________

Just Dance klasser.

Vi erbjuder dansklasser för vuxna där vi blandar våra stilar. Vi har en klass där du dansar individuellt och en klass där vi undervisar grupp koreografi.  

_________________________________________________

 

DFV / Dans för välmående

Dansklassen för dig med funktionsnedsättning 

Här skakar vi loss för hälsans skull.  Rolig motionsform som ökar välmåendet emitionellt, mentalt, fysiskt och den allmänna hälsan.

Klassen kommer starta med uppvärmning för att sedan fokusera på olika danskombinationer från olika dansstilar.  

__________________________________________________________