Samma familj, en annan vinkel…En lagledares dag.

Jag lagledar-Lina, har fått i uppdrag att skriva ett blogginlägg från helgens Challenger tävling i Södertälje. Angelina Olin dömde tävlingen, och vilken arbetsdag hon fick, 14 timmar stående med en Ipad i handen och bedöma dans i olika stilar. Imponerande var att Angelina inte för en minut såg trött eller seg ut, inte heller visar hon några tecken när Athletic egna dansare kommer ut på ”hennes” golv. Det är professionalitet ut i fingerspetsarna.

 

 

Den där nervositeten som aldrig syns upp till läktaren började komma smygandes nere på golvet bland dansarna när förberedelserna drog igång… Återigen visar Athletic sin laganda när dansarna pushar och kramar om varandra innan det blir deras tur att ställa sig i ledet för att invänta sin rond. När jag som lagledare får en svettig lyckokram av att ronden kändes bra för dansaren, det är en otrolig kram som ger så mycket! Dansarna står och tittar på den stora skärmen och väntar på att resultatet ska komma, ibland går man vidare och ibland inte, men oavsett så kommer kramarna och glädjen.

När man har lärt känna Athletic och dess dansare så andas man tillslut samma luft som dem, man gläds precis lika mycket åt varje dansare! Angelina skriver ofta om den stora dansfamiljen som Athletic är, vilket är en passande mening för att beskriva det hela. Disco Solo tjejerna gjorde fantastiska resultat, en efter en. Hela tiden med danskompisar som hejar och kramar.

Sofias fantastiska dans och resultatet av strålande ronder gjorde att hon kom 1:a! Denna placering gjorde även att Sofia gick upp till Star, något som Sofia har kämpat och tränat länge för. När Sofias nummer och namn ropades upp under prisutdelningen så var det inte många av Athletic supportar som hade torra ögon. Den glädjen som Sofia utstrålade när hon stod på pallen, den ska jag ta mig en till en tråkig och mörk höstdag! Även pappa Conny fick ta bort kameran för ögat då glädjetårarna kom!

 

Ett annat minne att ta med av disco solo resultatet är Elins. Hon missade precis en finalplats, men det spelade ingen som helst roll för Elin, för en lyckligare tjej får man leta efter, då Elin tog sin prick som öppnar dörren till guldklass! Så kul!

Därefter gick vi vidare i programmet, Disco Duo stod på tur. Efter snabba ombyten och lite ny energi så var våra dansare åter redo.Våra par bjöd på bra dans med fina resultat! Klara och Andrea, jag brukar säga är våra nya dansare, men efter helgens tävling så får jag ta bort nya och enbart säga dansare! Klara och Andrea kände sig nervösa innan dansen, efter flera kramar och prat så gjorde sig paret redo för sin rond. När de kommer ut på golvet så är all nervositet borta och ersatt av ren dansglädje! Så grymt imponerande!

Motsats till nya par, så hittar vi ett par som håller ihop och kämpar, trots motgångar, humör och delade meningar. Tilde och Linnea dansade med den glädjen som de gjorde under sina första tävlingar, som lagledar-Mattias sa;  – Ni ser ut att ha roligt igen!

Denna dans gav dem en 1:placering. Extra roligt var det att se paret dansa i Sofia och Alis gamla pardress!

Efter en efterlängtad lunch så var det dags för latin! Hårfix och hårspray i massor för att skapa den perfekta latinfrisyren. Men resultatet är alltid detsamma, fantastiska vackra och eleganta latindansare!

Under tävlingen så valde man att prova ett nytt upplägg gällande latinklasserna, först ut var Chacha, Jive och Samba. Därefter var det Karibien med dansstilarna Merengue och Salsa. Det var en aningens stressande för tjejerna då man inte riktigt hann med, ibland var det oklart vilken dans som skulle dansas och vilken dansare som stod på tur. Men tillsammans hjälptes vi åt och skrattade och svettades om vartannat, vilket höll undan frustationen över att inte ha ”full kontroll”. Återigen imponerar Athletic dansare, de går ut på golvet, uppvisar glädje och självförtroende och framför allt kompetens över sin dans. Om jag inte hade fått se tjejerna på golvet så hade jag aldrig anat att sekunden tidigare, var dansaren både trött, frustrerad och hade ont på diverse ställen! Återigen gav det fina placeringar och otaliga medaljer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna gång var det Jag, Lina, Mattias och Christian som fick ha fantastisk rolig men lång dag tillsammans med våra dansare. Energin borde vara låg efter en sådan dag, men icke, istället är man fylld av glädje, energi och huvudet fyllt av musik! Conny finns bakom oss som en skugga under hela dagen, vilket leder till otroliga bilder, tack Conny!

Så TACK för att vi får vara en del av Athletics dansfamilj! 


Vila kan aldrig tas igen

Tillbaka efter sommaren och tävlingssäsongen drog igång tidigt.

Sommaren har varit fylld med sommarträning , vila 2 veckor, sommarläger med extremt hård träning och därefter vila 1 1/2 vecka innan två dagars träning för att åka och tävla på helgen.

Dansarna ville så klart inte vila men vi tillät dem inte att få friträna. Vi ville att dem skulle ha sin återhämtning och hålla hela säsongen.

Ibland får man som tränare bara ta att inte blir förstådd…det är halva jobbet som tränare. Skulle man förklara sig och allt man gör, skulle man inte få mycket gjort 😉

Tävlingsdag…..

Första tävlingen på säsongen…. Master tävling i Täby.

In kommer det riktigt spralliga dansare fulla med energi…Dem var starka och höll hela tävlingen i 10 h. Dem hade krut kvar till finalerna…

Det blev kvartsfinal efter kvartsfinal , semi och final!!!

 

Sofia & Aili

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Ella & Leia

 

Sanna & Najimi


Ella & Leia

 

Linnea Andersson

Maja Nilsson
Ella Olsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leia Larsson

Nora Ernestrand

Agnes Nilsson

 

Najimi Robertsdotter Sanna Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

Aili Florén

Tilde Gustafsson


 

 

 

 

 

 

 

 

Leia Larsson tog brons i Super Star klassen och tog sin sista ranking till Champion!!! Så otroligt häftigt!

Athletics första egen bakade champion i disco….wohooo!!!

Najimi Robertsdotter dansade sig till sin ranking och gick upp i Superstar. Jabbadabbadoo!!!

Alla dansarna gjorde ett skitbra jobb och dom kändes riktigt taggade. Självklart lite gnäll om att inte hunnit träna ordentligt. Vi kan ärligt säga att det som inte tog dem hela vägen var inget dem kunde justerat på lite mer träning.  Däremot hade vi riktigt glada dansare som var hungriga på ny säsong…precis det vi ville åt.

 

Allt din tränare bestämmer sig för är bara för att vara rädd om dig och få dig att bli bättre…även när du inte märker det.

Träning kan du alltid ta igen….Vila kan du aldrig ta igen!


Gult å blått i massvis

VI… vi tillsammans har dansat oss igenom ännu en helt otrolig tävlingssäsong. Vi har tagit oss upp på väldigt hög nivå och motståndet ökar i samma tempo som vi klättrar. Träningen avanceras och träningstimmarna ökar.

Vi får ofta frågan vad det är som gör att det går så bra….

Kondition – måste bli din bästa kompis.

Pannben  –  Inte vara rädd för blodsmak el ömma krampande muskler.

Familj – En hel drös av vänner som ger dig  stöttning, puschning och som gläds och känner med dig. Då klarar du lättare hantera en tuff coach och pressen som tävling för med sig.

Att hålla ihop VI är lika mycket jobb som träningen i sig. Vi växer och det kommer in nya i vår familj och med varje dansare medföljer minst 2 vuxna som också ska tämjas in i VI. Behovet av att mitt barn el en “jag dansare” får inget syre hos oss.  Självklart enormt krävande jobb att få alla pilar att gå åt samma håll. För oss är alla dansare lika värda och SKA ha samma plats i familjen.  Alla får gå igenom samma ”uppfostran” vänta på sin tur, ställa upp för varandra även om det inte blir så mycket spotlight på just mig denna gång. För att Athletics alla dansare är just det – en enda dansare. Vi jobbar oss svettiga på att avundsjuka aldrig ska kunna få en chans att växa hos oss.

Det gäller att ha hökögon , att våga säga ifrån och tacka för att alla hänger på utan att ibland förstå ett smack.

Jag Angelina gör många gånger val som ingen kan förstå i stunden. Många gånger har jag skrivit om att pressa dansare över kanten och sedan ta emot dem på andra sidan. Jag är nog väldigt naken i det gör jag gör på gott och ont.

Jag går in helhjärtat i allt och i alla dansare.

Jag tjoar å tjimmar

Jag skäller

Jag stöttar

Jag exploderar

Jag coachar hårt med mål i sikte

Jag ber om ursäkt

jag kan bli ledsen

Jag är en glad skit för det mesta

Men det jag gör mest är att älska… Jag älskar mina dansare och det jag gör. Jag älskar VI!

Efter att jag gått igenom hela ovanstående register under SM så gjorde VI det….VI badade i gult å blått

15 svenska mästare

19  SM silver

14 SM brons  och 82 finalplatser

HOLY MOLY!!!!!  Vi har fortfarande lite släng av eufori och chock.   Det var så oväntat , vi hade aldrig kunnat tänka oss så många pallplatser.

 

Alma

 

 

 

Sofia Selma

 

 

Ella Leia    Maja Sanna

 

 

 

 

 

 

Aili Olivia

 

 

 

 

 

 

 

 

Linn

 

 

Disa

 

 

 

 

Nellie Bella

 

 

Andrea Elin

 

 

 

 

Sofia Selma

 

 

 

 

 

 

Amanda Alma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bella

 

 

 

 

Agnes Najimi  Linnea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disa

 

 

 

Isabella

 

Tilde Emilia

 

 

 

Alma & Ella Aili & Sofia Ella & Leia Tilde & Linnea

 

 

 

 

 

 

 

Matilda & Nora

 

 

 

 

 

Nellie & Amanda

 

 

Sanna & Najimi

 

 

 

 

Ella & Leia

 

Agnes & Emilia Amanda & Maja Tilde

 

 

 

 

 

 

Tilde & Linnea Najimi & Sanna

 

 

 

 

 

Amanda & Maja Sara

 

 

 

Emilia  My

 

 

 

 

 

 

 

Isabella Tilde

 

 

 

 

 

Agnes

 

 

 

 

Underdogs

 

 

 

 

Bella & Selma

 

 

 

Nora & Matilda

 

Alma & Ella

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agnes & Emilia

 

Sofia & Leia Sanna & Najimi

 

 

 

 

Tilde & Linnea Maja & Ella

 

 

 

 

 

 

 

 

Leia & Sofia

 

 

Agnes & Emilia

 

 

 

 

 

Ella & Maja

 

 

Alice

 

Matilda

 

 

 

My  Selma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angelina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olivia

Selma

 

 

 

Ella

 

 

Alma

 

 

 

 

 

Leia

 

 

 

Tilde

 

 

 

 

 

Bella

 

 

Elin

 

 

 

Linnea

 

 

 

Nora Sanna

 

 

 

Sofia  Ella

 

 

Najimi Sara

 

 

 

 

Sofia Agnes Sanna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selma

 

 

 

Matilda Ella

 

 

Linnea Agnes & Nora

 

 

 

 

 

 

 

 

Elin Agnes

 

 

 

Nora Aili

 

 

 

 

Leia Leia & Maja

 

 

 

 

 

 

Agnes & Najimi Aili & Ella

 

 

 

 

 

 

Maja & Leia

 

 

Aili & Ella

 

Leia & Maja

 

 

 

Matilda & Ella

 

Ella & Aili

 

 

 

 

 

 

 

Matilda

 

Elin

 

Selma Sara Ella

 

 

Leia Alma

 

 

 

 

 

Sofia Ella

 

 

 

Linnea Aili

(Sista dagen på SM var latin, tyvärr hade vi inte vår fotograf med oss sista dagen så dem bilderna kan se på vår instagram )

 

 

 

Nationaldagen är så speciell för oss det är då vi får kalasa med alla som stöttar oss på hemmaplan. Dansarna blir hyllade och vi firar in vår otroligt långa danssemester som är en hel vecka 🙂

En vecka är vad som hinns med i år.. för sen vankas det EM!  Så denna sommaren är verkligen Gul å blå för oss.

Grattis Sverige på din dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Molly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanna Tyra

 

 

 

 

Antonia & Nina  Chrille danspappa

 

 

 

 

 

Angelina coach  Nina, Emma, Erik & Elin

 

 

 

 

Meja & Wilma

 

Thea

 

 

 

 

 

Tuva-lee Kicki & Helena  Dansmormor & Dansmamma

 

 

 

 Mia & Liv dansmammor

 

 

 

 

 

 

 

Alice Elin

 

 

 

 

Rebecca

 

 

Dea, Loella , Moa, Hanna, Tyra, Meja

 

 

 

 

 

 

Moa

 

 

Linn

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahtletic dance……. as a lifestyle

 


April på Athletic

April har varit full fart på Athletic….Rising star tävling, Privatlektioner , nya dräkter , workshop och massvis med träning inför SM.

 

Vi har legat efter i team building och då är det extra härligt att se att hur hårt klister det är mellan dansarna och hur dem värdesätter lagandan.

 

Rising star tävling i Hallsberg där några gjorde sin allra första tävling och några sin andra. Fullt med pirr i magen som blir så mycket lättare att hantera med alla danskompisar i ryggen.

Dea

 

 

 

 

 

Selma Engla

 

Bella

 

 

 

 

 

 

Agnes Nora

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma Selma Bella & Dea

 

 

 

 

 

 

 

 

Myra

 

 

 

 

Clara

 

 

 

 

 

 

Elin

 

 

 

 

 

 

 

Andrea Nina

 

 

 

 

 

 

Tuva-Lee
Rebecca
Antonia Wilma
Tyra Alice
My

 

Andrea Amanda Nellie Isabella
LinnLoella

 

 

 

 

 

 

 

Disa , Isabella, Amanda & Linn

 

 

 

 

 

 

 

Mats & Ulrika Andrea

 

 

 

 

 

 

Nina

 

 

 

 

 

Selma

 

 

Wilma

 

 

 

 

 

Loella Emma 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alice & Emma

 

 

 

 

Tyra & Loella

 

 

 

 

 

 

 

Bella & Selma

 

 

 

 

Elin & Dea

 

 

 

 

 

 

Olivia & Rebecca

 

 

 

 

 

 

Emilia & Agnes Semifinaler , finaler och en hel drös med medaljer. Alla dansarna gjorde ett super duper jobb under alla timmarna. Men största vinsten denna tävling var att se alla kramar. Särskilt när Angelina inte var på plats så var det extra härligt att se hur alla stöttade varandra. VINST på så många sätt.

 

Hem och fortsätta träna och finslipa till SM.

 

 

Workshop med Niklas Arleryd

 

 

Denna veckan har vi haft epidemi med halsfluss…smittar ju som bara den och mardrömmen att bli sjuk och inte kunna tävla SM. Så det har varit tunt med dansare onsdag och torsdag.  På lördag kör vi SM uppladdning sen ska vi vila fram till onsdag.

Nästa vecka är dansskolan stängd pga SM veckan.

Får vi bara bli av med baskilusker så är vi så taggade för SM vecka…. Självklart kommer ni få följa oss där….

 

Athletic Dance… as a lifestyle.


Challenger tävling – Trender och vara tillsammans.

Challenger tävling

Hip hop och disco dunk som fick taket att lyfta och hjärtat att klappa i takt…

Först ut hiphop 

Hiphop för oss är personligt och kommer i många olika stilar och varianter…inte lika trend påverkat som discon utan musikaliteten är alltid det som väger tyngst för oss oavsett du har korr el freestylar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linnea

Selma 

 

Tilde  Bella

 

Nora Sofia  

 

Alma

 

 

Selma

 

 

Bella

Ella Selma Sofia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matilda Alma

När man befinner sig i dunket i så många timmar hittar man ibland en lugn plats i själv och försvinner lite i sina egna tankar… man lär sig stänga ute dunket å ljuset i stunder..ett litet sätt att pausa och å få energin att hålla hela vägen….

Mitt i en av mina små pauser funderade jag ( Angelina)  lite på hur discon präglas på trender och hur det ibland kan göra att dansarna blir svåra att bedöma…

(Märk att det är min fundering och för hur jag vill träna mina dansare)

Dansriktning som alltid varit roterande runt har gått över till att jaga domare och det springs sick sack över golvet. Det ökar skaderisk och många dansare krockar 

Splitthopp som utvecklats till ett tilthopp som utgörs helt tekniskt fel. Dansarna klarar inte av splitthoppen och gör ett halvdant försök till tilthopp. Jag är helt säker på att tränarna tjatar sönder sig om hur hoppen ska vara. Mina dansare gör samma sak. Dem har kunnat splitthopp men kan inte längre…varför?  Trenderna…tilthopp är inne i discon nu.. det är det som ser och matas med varje tävling. Discon skapar trender som alla tar efter och gör. Alla discodansare vill göra det man gör i de högre klasserna…dem tänker inte på skillnaderna på träningstid. Vi ser superstar och champion koreografier även i de lägre klasserna.  Detta påverkar att dem tappar snabbhet och gör väldigt många tekniska fel… Hur ska en domare bedöma ? Det är inte att dem missar något utan måste göra så kluriga val i bedömningen. Ska man välja den som har farten och snabbheten men gör dåliga hopp el ska jag ta den som dansar i takt men är ”slö” pga helt fel koreografi för sin klass ( disco karaktären försvinner)  Så trenderna som går nu har i min smak gjort discon saktare och med sämre teknik.  Att bedömningarna är splittrade är inte pga att domarna inte kan se bra dans…det blir bara så otroligt svårt att bedöma. Mina dansare har fått förmaning nu att träna tekniken i hoppen och rätta till slarvet. Annars kommer jag att plocka bort splitthoppen och vi börjar om från början. Inte uppskattat såklart men ett måste enligt mig. En domare tittar inte på vad du gör utan hur du gör det…. Så till alla dansare. Var ärliga mot er själva vart ni är och vad du klarar. Vill du ta in nya trender i din dans be din tränare om hjälp så du får det tekniskt rätt. Håll dig till att rotera runt ….jag lovar att du kommer se mindre slarvig ut och att du kommer bli mer rättvist bedömd. 

Annars tycker jag det är kul med trender och är glad att det charmiga / showiga börjar komma tillbaka. 

 

Elin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilde

 

Mats


Engla

Förutom egna små pauser passade vi på att lapa lite sol i lunchpausen och bara hänga med varandra…Så vi hade ny energi till eftermiddagen och kunde dansa oss till finaler. En drös semifinaler och 2 brons och 1 silver ….WIHOO

Vi gillar att vara tillsammans och Athletics trend i vår är fart och hoppteknik. 

 

Nora & Matilda  Bella & Selma

 

 

 

Linnea & Tilde Ella & Alma

 

 

 

 

Athletic Dance ….as a lifestyle.

 

 


Master tävling – passionerad sport

Master tävling i Göteborg – the best of the best.

Eliten samlas under ett tak…Det är kraft och hög energi som skapar ett enormt kraftfält, nästan så man känner elektrisk stöt när man kommer in på arenan.

 

 

 

Dansarna har preppat och slipat sin träning för att verkligen kunna ge allt på en rankinggrundad tävling….chansen finns ju att kunna ranka sig till EM och VM. Det är inte alltid målet men alla kan känna pirr i magen av att ett äventyr kan vänta runt hörnet.  Hur gärna man vill fokusera på att ha kul och njuta så är det självklart att rankingen gör dansarna lite mer nervösa och såklart lite extra taggade.
Leia & Ella

Sanna & Najimi
Maja & Amanda

Sofia & Aili

 

 

 

 

 

 

 

Hur tränar man och hur klarar man leverera med så mycket pirr i magen som det ändå är på en master tävling?

Vi kan vara helt ärliga med att allt är inte en dans på rosor….det är mycket känslor i omlopp som behöver hanteras. Att vara dansare på elit nivå bildar också en stark relation mellan dansare och tränare. Som i alla förhållande så biter man ihop, jämkar och försöker undvika onödiga konflikter.  Vilket också kan kan leda till att bägaren rinner över.

På Athletic har vi väldigt starka band till varandra och för varje dansare har man minst två föräldrar som det är starka band till också.  Vi är en familj!

Tycka likadant i en familj? Ne inte alltid det lättaste!!! Å ja ibland blir även dansare och tränare arga på varandra…precis som i vilken familj som helst.

Tränaren lägger all kraft och många vakna nätter på hur man kan hjälpa dansarna framåt, stötta och minska prestationsångest, lägga om träning för optimal vila bal, bla, bla….

Dansarna lägger all energi på träning och det som dem tror förväntas av dem. Dem ger allt….

 

Om alla gör sitt bästa…hur kan man då bli arga på varandra?

Kommunikation!!!  Ibland glöms det bort att faktiskt prata med varandra…man köttar så hårt det som man tror är bäst och rätt för varandra.  Sen när det blir fel så tar energin stopp och man blir enormt besviken på varandra.

Detta hände oss innan tävlingen och vi samlades för att försöka reda ut vart vi gjorde fel.  Att få rensa luften , visa hur besviken man är och faktiskt våga och låta släppa fram tårarna om man är ledsen. Det är inte bara tömmande utan också en enorm plats för trygghet och ny utveckling.

Man måste våga visa att man inte är felfri och livet är inte ett instagram konto med filter, glitter och pokaler jämt.  På Athletic har vi enormt kul men vi är absolut inte felfria…vi är ärliga mot varandra och med det kommer även livet så som det är.

Med helt ny frisk luft under vingarna kunde vi göra en helt otrolig tävling!!!! Final på final final….. i toppskiktet hela tävlingen!!!  Kramarna kändes ännu bättre och tryggheten ännu starkare i varandra. Det var verkligen kiss and make up <3

 

2 4e platser

1 5.e plats

semifinaler

1 brons i hiphop

Master tjejer på alla sätt.
Linnea Agnes   Nora 

 

Dans är en passionerad sport på alla sätt….. det är enormt mycket känslor på väldigt många individer. Glöm inte bort att prata med varandra…. inte sms el chatt..utan verkligen prata med varandra. Ända sättet att hålla all passion i styr och förstå varandra. Det man inte förstår gör en arg…. så nu vet vi…vi måste förstå….varandra och passionen!

Älskade passionerade familj!

 

 

 

Athletic Dance…….. as a lifestyle

 

 

 


Rising star tävling – Tävling med stämning.

Fokus låg helt på att låta våra nya tjejer dansa i sig på tävlingsarena och andas in tävlingsluften.

En jättebra chans för danslaget att pincha sig och starka teamet. Även att de ligger på olika nivåer och har olika rutin för tävling  så blev det ett super duper lag!

10 guld 5 silver 5 brons / 30 finalplatser….. WOW!!!  Helt fantastiska tjejer som stöttar varandra och är så otroligt glada för varandras skull.

Dem rutinerade tävlingsdansarna gick all in för att stötta..allt från hår, tävlingssystem, uppvärmning, hålla nerver i schack , nåla nummerlappar och göra high five i startlinjerna. Dem stöttade så mycket att dem hann knappt med att fokusera på sitt eget….

 

Andrea , Matilda & ClaraA

 

 

 

 

 

 

 

Leia & Angie fixar discofrillor Tilde & Ella

 

Rebecca & My

 

Angelina

Ella  Alma & Agnes Alma

 

Kramas

 

 

 

 

 

 

 

Athletic hade en dansare i yngsta tävlingsklassen minikids…. Wilma 6 år.

Wilma rider häst på de stora tjejerna , går in och gör sin grej på tävlingsgolvet, äter korv och startar klappleken med sina danskompisar. Precis så det ska vara…roligt och kravlöst. Wilma är en påminnelse för oss alla att du ska tävla på dina villkor och göra det för att det är kul.  Alla blir lite extra glada och det smittar dansglädje till alla.

Wilma

 

Meja & Wilma

 

Nora & Matilda

 

 

 

 

 

Sofia & Leia

Olivia & Rebecca

 

 

 

 

Alma & Ella


 

 

 

 

 

Selma

 

 

 

 

 

 

 

Jag ( Angelina) var noga med att de dansare som gör sin tredje el första tävling måste ge det tid och inte sätta egna mål som prispallen. Det krävs träning även för att bli bra på att tävla! Först måste man prova och se att man har psyke för att tävla… med det menar vi att klara av tävlingsmiljön och inte knäckas av att man inte går till final.  Athletic står för delaktighet, trygghet och säkerhet.

Vi lägger stor vikt vid att det ska vara sund träning och tävling. Tävlingsskalle är bra men dansare måste lära sig när och hur den ska användas. Står den på hela tiden är risken för att knäckas stor. Din inställning lägger grund för hela stämningen.

Jag har ett lupp öga hela tiden och registrerar om dansarna har kul och njuter av sin dag. Det är deras dag och den ska man njuta av.

 

Dea & Elin

 

 

Tävlingsarrangörerna Knut Säborgs dansskola och SDL, s sekretariat och domare skapade fantastisk stämning och fick igång ett storslaget publikstöd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Emilia & Agnes 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

High fives

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lunch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loopar stämningen på läktaren 😉

 

 

Amanda & Nellie

 

 

 

Tävlingsarrangörerna Knut Säborgs dansskola och SDL, s sekretariat och domare skapade fantastisk stämning och fick igång ett storslaget publikstöd.

 

Klara & Andrea

 

 

 

 

 

Moa

 

 

 

 

 

 

Isabella Linn Disa

 

 

 

 

 

 

 

Sara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi är aldrig en dansare! vi är ett lag!   Utan att känna varandra jättebra så skapade Athletics tjejer ett fantastiskt lag och dem lyckades IGEN!!!!  Starkaste nyckeln  även denna gång var stämningen…Stämningen som tjejerna skapar och smittar av sig på alla med glädje.

 

 

Athletic Dance….as a lifestyle!


How do you spell….

Challenger tävling i Västerås…. 12h tävling i latin och disco.

ca 700 dansare

över 1040 starter

Athletic Hade 16 st dansare på plats. = 40 pallplatser  21 GULD 12 SILVER 7 BRONS.

Hur sammanfattar man det och hur försöker man förklara…finns det ord?

 

Bella

 

 

 

 

 

 

 

 

Nora

 

 

Tilde
 Agnes

 

 

 

 

 

 

 

 

Ella

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Engla Alma

 

 

 

Matilda m sin stylist Karin

 

 

 

 

 

Amanda

 

 

 

 

 

 

Najimi

 

 

Kramkalas
Spänning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selma

 

 

 

Kramkalas, spänning, team, vänner , glädje, uthållighet, pannben, utstrålning , hårspray, svett, enorm trötthet, känslomässig berg å dalbana,  passion…. det är så många ord som skulle passa in och som vi så många gånger upprepat….

Det är inte alltid en saga…det är så hårt slit och också motgångar…det spelar ingen roll hur el om vi åker hem med en buckla el ett släp med bucklor…Vi har kul och gör alltid vårt bästa…vi tar inget för givet. Mitt i allt detta blir vi ibland överrumplade. Det är magiskt att få se dansarna bli så överraskade och otroligt glada…. glada tillsammans och för varandra. Övertrötta skrattar dem så dem gråter och längtar efter att få gå och träna igen. Träna igen för att dem älskar det, för att åka till nästa tävling m fjärilar i magen och vem vet kanske någongång få uppleva ett pokalregn igen – tillsammans.

ibland behöver man bara vara med för att få känna det vi känner…

Vi hittar ingen bra sammanställning…. så vi citerar Nalle phu

 

How do you spell love?  – piglet

You don’t spell it

you feel it! – phoo

 

Athletic Dance…..as a lifestyle!

 

 

 


Challenger tävling – bekänna färg

I helgen bar det av till sthlm… det är det bästa som finns att få dela alla helger med detta gäng. Dansare som föräldrar.  Det är få förunnat att få ha ett yrke som bjuder på så mycket äventyr, passion, glädje känslor och skratt….ibland får man nypa sig å bara suga in atmosfären för en stund.

Man får hålla sig till en stund för man behöver vara coach också och med det kommer att våga vara obekvämt ärlig många gånger.  Denna tävling behövde tränaren också vara obekvämt ärlig mot sig själv…..

Vi tävlade i disciplinerna Engelsk freestyle, slow och hiphop.

Nya tävlingsstilar som är väldigt stora utomlands och tävlats i Sverige i ca1 år. Dansstilar vi helt ärligt inte lagt 100% på och gjort ett fåtal tävlingar i, 3 st för att vara exakt.

Som alltid delas det ut målsättning till dansarna som man vill ha fokuset på… All träning förra terminen och  denna terminen har varit fokus på teknik..massvis med teknik. Som tränare var inte inte final el medaljer i sikte….jag ville se teknik och bra sådan….Dessa dansstilar bekänner färg på en dansares teknik.

Ibland är pallplatser och medaljer en bra boost när man har en tränare sur som citron.

 

 

Tekniken blev platt fall…det var pannkaka. Piruetter gick åt fel håll , dåliga landningar, inga öppna höfter i preppar in till kickar , ingen balans och stappligt. Fotpositioner som krattor, överkroppar som svinglade lite hit å dit. Plus att några dansare improviserade så mycket och med väldigt avancerade teknik moment…tränaren stod med ilningar och andan i halsen att något skulle gå sönder.  HUR KUNDE DET BLI SÅHÄR???!!!!

 

Jo det är ganska enkelt….. om tränaren tar och vattenkammar sig själv lite grann så är det rätt tydligt!

Det är en blandning av misstag från både dansare och tränare…

Träningarna har inte varit fokus på koreografier. Dansarna har heller inte lagt sin friträning på att träna korr, detta gjordes nog sista veckan i all hast. Dansare som ångrat sig i sista minuten och vill tävla i dessa dansstilar i alla fall, på det en tränare som tänjt på gränserna och sagt ja.  Så en stor osäkerhet resulterade i dålig teknik.  Såklart!  Om man inte är säker på vad man ska göra är det inte jätte lätt att hålla tekniken. Särskilt inte i 155- 165bpm.

Ibland blir man hemmablind och tror sig att dansarna tar eget ansvar över att öva sin koreografi…. Det gör dem om tränaren sagt det. Så vi får göra om och göra rätt!

Vi kommer aldrig mer vara såhär oförberedda…. men vet ni vad… trots dessa tabbar så var alla i finalerna. Vi kammade hem 12 pokaler på 16 dansare…. 3 guld 5 silver 4 brons.  Jag är glad att dansarna fick avsluta med en bra känsla…Dem är ju otroliga ändå till att kunna prestera trots stor osäkerhet.  Ja jag är blödig när det kommer till mina dansare… jag kan vara stenhård men det är med dem man älskar som man kan bekänna färg.