Dansdicipliner

Dans är livsglädje och hälsa!

Dansar du påverkar det dig positivt. Dansen minskar stressen, förbättrar minnet, ökar kreativiteten och livsenergin, minskar aggressioner, ger bättre rörlighet, ökar kroppsmedvetenheten, ökar inlärnings- och koncentrationsförmågan, dämpar ångest, kan lindra smärta och ökar förmågan att sätta ord på andras och egna känslor.

Dansdiscipliner 

_______________________________________________

 

Disco Klasser

Med en grund från jazztekniken skall modern disco dansas med fart och fläkt! Där spänst, uttryck och glädje är målet. Discodans är en populär tävlingsgren, främst bland barn och ungdomar och är en dansstil med influenser av många olika stilar. Dansstilen har sitt ursprung under 70-talet på diskotek men har nu utvecklats till en dansstil med mycket starka armar, vighet och teknik till t.ex trance- och housemusik och kan nu inte liknas vid 1970-talets discodans. Discodans är den populäraste tävlingsdansen i Sverige. Högt tempo i höga bpm, akrobatiska moment och en rejäl dusch av kondition.

________________________________________________

Engelsk Freestyle

 En subdisciplin till discon i högre Bpm och utveckling för akrobatik.

Engelsk freestyle är atletisk, artistisk och energisk med ett högt tempo. Stilen ger utrymme för fri tolkning och personlig stil. Engelsk Freestyle influeras av aktuella trender och dansstilar och dansas till dagens populärmusik. Attityd, originalitet, självsäkerhet och frihet är nyckelord i engelsk Freestyle

_______________________________________________

 

Slow

Också en subdiciplin till disco och tävlas ihop med Engelsk freestyle.

 Slow är en artistisk dansstil där man ger utrymme fö r fri tolkning och personlig stil. Dansen ska utföras lyriskt och med dramatik. Dansas i lägre Bpm med influenser från disco,jazz och contemporay. Slow influeras av aktuella trender och dansstilar och dansas till dagens populä rmusik.

 

_______________________________________________

Latin klasser

I de latinamerikanska danserna möter du fartfylld musik och snabba rytmer. Hett, roligt och fyllt av energi och glädje! Du lär dig grundsteg och turer från danser som b.l.a salsa, jive, merengue, samba och cha-cha. Du utvecklar din koordinationsförmåga och kroppskontroll, liksom musikalitet och danskänsla.  

_______________________________________________

Hiphop Klasser

HipHop är en kultur som bildades på gatorna i USA. Hiphop är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som bildats inom hiphop kulturen som, locking, popping, breakdance, voguing, whacking, krump, dubstep, streetjazz, house m.fl. Gemensamt är att danserna har sitt ursprung på gatorna. I hiphop klassen lär du dig tunga moves med enklare akrobatiska inslag och moves från old school till new school hiphop.Hiphop är en bred term som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotlika isolationer av kroppsdelar. Old school eller New school? Hos oss är det läraren som bestämmer stilen på klassen, allt vi kan garantera är att klassen är av högsta kvalitet

____________________________________________

Jazz klasser

Jazzdansen är grundstenen i många musikaler och musikvideos. Musiken som används kan vara allt från klassiskt till dagens pop.

Jazzdans är en scenisk dansform med ursprung från den afroamerikanska traditionen. Sedan slutet av 50-talet har jazzdansen utvecklat förgreningar, där olika stilar avlöst varandra som t.ex. lyrical jazz, contemporary jazz, showjazz, funk och street.  Vi väljer att använda jazzdans som ett samlingsbegrepp, vilket ger oss möjligheten att röra oss fritt bland dessa dansstilar.

Eftersom jazzdansen är den dansgenre som oftast används inom underhållningsbranschen såsom musikaler, shower, revyer och musikvideos, så kör vi även ibland lite nya dansstilar som ghetto stiletto där vi dansar i högklackat. Ett rekommenderat komplement om du väljer att dansa disco. Här får du mer teknik och kroppskontroll.

_______________________________________________

Bugg & Foxtrot / Socialdans

Danserna som vanligtvis dansas  på dansbanor och till dansband.Vi lär ut en social bugg och foxtrot, en blandning av gammalt välkänt och nytt, så att du sen kan gå ut och dansa. Du lär dig dansa på din nivå och lär känna nya människor. Vi bjuder dig även på grunderna i 10-dans 

_______________________________________________

Just Dance klasser.

Vi erbjuder dansklasser för vuxna där vi blandar våra stilar. Vi har en klass där du dansar individuellt och en klass där vi undervisar grupp koreografi.