Uncategorized

Genuint glada för varandra

Öka förståelse har varit temat för oss sista terminen. 

Leia

vår formel 1 brutta

 

I de högre klasserna har vi gjort utvärderingar och gjort vår träningsplan utefter den, Vi har gjort personlighetstester , delat in oss med olika personligheter i grupper och jobbat med problemlösning. Kärnan vi alltid slutar på är kommunikation. Hur otroligt viktigt det är att vi kommunicerar med varandra.  Förståelse för hur olika vi fungerar och hur vi bör möta de olika personligheterna för att undvika missförstånd. Tänja på egen personlighet för att kunna förstå. Vilja att se hela bilden inte enbart det man attraheras av att vilja se.

i samma veva bombas mailkorgen full av mail med personliga åsikter och endast ur en vinkel.  

Superinteressant! 

 

Nora

Vår Karisma

 

 

Linnea

Vårt charmtroll Agnes

Vår partytjej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En danstränare ligger ju oftast 1-2år före i planering för varje dansare. Vi vet att när vi kommer hit behöver vi även börja jobba med detta osv… 

Det vi ofta inte glömmer men tar inte med i beräkning är den stöttande föräldern.  

Varje åsikt är någons upplevelse och måste hanteras varsamt. Det ända man kan göra i det läget är att svara med fakta. Aldrig känslomässigt el personligt. 

 

 

Sofia

Vår mystikfulla tjej

 

 

Alma

Vår Queen A

 

 

Aili

Vår lilla MY

Bestämd med enorm värme till dem hon har nära.

I beslut för den långa planeringen el den snabba lösningen ligger det års av erfarenhet.  Det är det ända som man kan svara med. 

Hjälper svaret? 

Självklart inte… 

Allt inom dans är oftast känslomässigt styrt, mängder av olika anklagelser och beteende får man lära sig hantera.  Hur ska vi mötas och hur ska vi öka förståelse för varandra..föräldrar, dansare och tränare emellan? 

Har funderat flera år på denna och försökt distansera till den… sätta in den i olika företagsformer, problemlösningar mm. Nu är vi inget stort företag och har olika avdelningar.  Det är just det som blir på både gott och ont.  Mycket hjärta men också bara ett hjärta som ska ta emot allt.  

 

Ella

Top notch bruttan som ofta glömmer att sätta sig själv först.

Maja

Sagolika dansaren. Tyst litet kraftpaket

 

 

 

 

 

 

 

 

Frågan jag använder till reflektion och som väldigt spännande kom på tal under helgens tävling. 

Det är fint att kunna stötta någon det går mindre bra för men är du genuint glad när det går bra för någon annan om det går sämre för dig? 

För de som vågar titta på sina egna beteende brukar det gå ganska bra för och leder oftast till att man hittat orsaker,  nya lösningar och vägar till att komma långt och få en behaglig tillvaro. För de som inte är beredda att reflektera över sina egna beteende och bara vill ha sin vilja igenom, kan livet ibland bli ganska fyllt med missnöje. Vi kan alltid peka på andra och ha åsikter om vad andra gör. Oftast är det för att lindra våra egna tillkortakommanden och det egna lidandet. Vi tar oftast ställning utifrån den information vi fått från ett håll och fått en sida av saken, sällan får vi hela bilden. 

 

Tilde vår yngsta i Elittruppen.

Hon som alltid finns där med kram till alla i alla lägen. Minst men mest ompysslande.

Vi begår misstag och tokigheter på olika sätt. Vi säger konstiga saker till varandra, vi brusar upp och kommer med mängder av olika anklagelser och beteende.

jag övertygad om att de flesta inte vill vara som de gett uttryck för och därför nästan alltid känner annorlunda när känslostormen lagt sig. Personer, rent allmänt är ofta för det mesta helt ok men kan ändå ibland få svårigheter att hantera sina känslor på ett rimligt sätt.

 

Najimi

Varm och lojal.

Sanna

Vår kejsare

 

 

 

Matilda

Vår GLADA dansare.

Vi kan bli drabbade av en förkylning. Allt handlar om vilken motståndskraft vi har för att hantera det vi blir utsatta för. 

idag är en dag jag är tacksam för att jag är en tränare med otroliga dansare som både kan se våra brister och våra styrkor. Vi väljer att fokusera på det som får oss att växa tillsammans  

Dansare som är genuint glada för varandra.

/ Angelina Olin 

 

 

Athletic Dance… as a lifestyle


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Film Do You See?