Uncategorized

Samma familj, en annan vinkel…En lagledares dag.

Jag lagledar-Lina, har fått i uppdrag att skriva ett blogginlägg från helgens Challenger tävling i Södertälje. Angelina Olin dömde tävlingen, och vilken arbetsdag hon fick, 14 timmar stående med en Ipad i handen och bedöma dans i olika stilar. Imponerande var att Angelina inte för en minut såg trött eller seg ut, inte heller visar hon några tecken när Athletic egna dansare kommer ut på ”hennes” golv. Det är professionalitet ut i fingerspetsarna.

 

 

Den där nervositeten som aldrig syns upp till läktaren började komma smygandes nere på golvet bland dansarna när förberedelserna drog igång… Återigen visar Athletic sin laganda när dansarna pushar och kramar om varandra innan det blir deras tur att ställa sig i ledet för att invänta sin rond. När jag som lagledare får en svettig lyckokram av att ronden kändes bra för dansaren, det är en otrolig kram som ger så mycket! Dansarna står och tittar på den stora skärmen och väntar på att resultatet ska komma, ibland går man vidare och ibland inte, men oavsett så kommer kramarna och glädjen.

När man har lärt känna Athletic och dess dansare så andas man tillslut samma luft som dem, man gläds precis lika mycket åt varje dansare! Angelina skriver ofta om den stora dansfamiljen som Athletic är, vilket är en passande mening för att beskriva det hela. Disco Solo tjejerna gjorde fantastiska resultat, en efter en. Hela tiden med danskompisar som hejar och kramar.

Sofias fantastiska dans och resultatet av strålande ronder gjorde att hon kom 1:a! Denna placering gjorde även att Sofia gick upp till Star, något som Sofia har kämpat och tränat länge för. När Sofias nummer och namn ropades upp under prisutdelningen så var det inte många av Athletic supportar som hade torra ögon. Den glädjen som Sofia utstrålade när hon stod på pallen, den ska jag ta mig en till en tråkig och mörk höstdag! Även pappa Conny fick ta bort kameran för ögat då glädjetårarna kom!

 

Ett annat minne att ta med av disco solo resultatet är Elins. Hon missade precis en finalplats, men det spelade ingen som helst roll för Elin, för en lyckligare tjej får man leta efter, då Elin tog sin prick som öppnar dörren till guldklass! Så kul!

Därefter gick vi vidare i programmet, Disco Duo stod på tur. Efter snabba ombyten och lite ny energi så var våra dansare åter redo.Våra par bjöd på bra dans med fina resultat! Klara och Andrea, jag brukar säga är våra nya dansare, men efter helgens tävling så får jag ta bort nya och enbart säga dansare! Klara och Andrea kände sig nervösa innan dansen, efter flera kramar och prat så gjorde sig paret redo för sin rond. När de kommer ut på golvet så är all nervositet borta och ersatt av ren dansglädje! Så grymt imponerande!

Motsats till nya par, så hittar vi ett par som håller ihop och kämpar, trots motgångar, humör och delade meningar. Tilde och Linnea dansade med den glädjen som de gjorde under sina första tävlingar, som lagledar-Mattias sa;  – Ni ser ut att ha roligt igen!

Denna dans gav dem en 1:placering. Extra roligt var det att se paret dansa i Sofia och Alis gamla pardress!

Efter en efterlängtad lunch så var det dags för latin! Hårfix och hårspray i massor för att skapa den perfekta latinfrisyren. Men resultatet är alltid detsamma, fantastiska vackra och eleganta latindansare!

Under tävlingen så valde man att prova ett nytt upplägg gällande latinklasserna, först ut var Chacha, Jive och Samba. Därefter var det Karibien med dansstilarna Merengue och Salsa. Det var en aningens stressande för tjejerna då man inte riktigt hann med, ibland var det oklart vilken dans som skulle dansas och vilken dansare som stod på tur. Men tillsammans hjälptes vi åt och skrattade och svettades om vartannat, vilket höll undan frustationen över att inte ha ”full kontroll”. Återigen imponerar Athletic dansare, de går ut på golvet, uppvisar glädje och självförtroende och framför allt kompetens över sin dans. Om jag inte hade fått se tjejerna på golvet så hade jag aldrig anat att sekunden tidigare, var dansaren både trött, frustrerad och hade ont på diverse ställen! Återigen gav det fina placeringar och otaliga medaljer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna gång var det Jag, Lina, Mattias och Christian som fick ha fantastisk rolig men lång dag tillsammans med våra dansare. Energin borde vara låg efter en sådan dag, men icke, istället är man fylld av glädje, energi och huvudet fyllt av musik! Conny finns bakom oss som en skugga under hela dagen, vilket leder till otroliga bilder, tack Conny!

Så TACK för att vi får vara en del av Athletics dansfamilj! 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Film Do You See?