Uncategorized

Challenger tävling – Trender och vara tillsammans.

Challenger tävling

Hip hop och disco dunk som fick taket att lyfta och hjärtat att klappa i takt…

Först ut hiphop 

Hiphop för oss är personligt och kommer i många olika stilar och varianter…inte lika trend påverkat som discon utan musikaliteten är alltid det som väger tyngst för oss oavsett du har korr el freestylar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linnea

Selma 

 

Tilde  Bella

 

Nora Sofia  

 

Alma

 

 

Selma

 

 

Bella

Ella Selma Sofia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matilda Alma

När man befinner sig i dunket i så många timmar hittar man ibland en lugn plats i själv och försvinner lite i sina egna tankar… man lär sig stänga ute dunket å ljuset i stunder..ett litet sätt att pausa och å få energin att hålla hela vägen….

Mitt i en av mina små pauser funderade jag ( Angelina)  lite på hur discon präglas på trender och hur det ibland kan göra att dansarna blir svåra att bedöma…

(Märk att det är min fundering och för hur jag vill träna mina dansare)

Dansriktning som alltid varit roterande runt har gått över till att jaga domare och det springs sick sack över golvet. Det ökar skaderisk och många dansare krockar 

Splitthopp som utvecklats till ett tilthopp som utgörs helt tekniskt fel. Dansarna klarar inte av splitthoppen och gör ett halvdant försök till tilthopp. Jag är helt säker på att tränarna tjatar sönder sig om hur hoppen ska vara. Mina dansare gör samma sak. Dem har kunnat splitthopp men kan inte längre…varför?  Trenderna…tilthopp är inne i discon nu.. det är det som ser och matas med varje tävling. Discon skapar trender som alla tar efter och gör. Alla discodansare vill göra det man gör i de högre klasserna…dem tänker inte på skillnaderna på träningstid. Vi ser superstar och champion koreografier även i de lägre klasserna.  Detta påverkar att dem tappar snabbhet och gör väldigt många tekniska fel… Hur ska en domare bedöma ? Det är inte att dem missar något utan måste göra så kluriga val i bedömningen. Ska man välja den som har farten och snabbheten men gör dåliga hopp el ska jag ta den som dansar i takt men är ”slö” pga helt fel koreografi för sin klass ( disco karaktären försvinner)  Så trenderna som går nu har i min smak gjort discon saktare och med sämre teknik.  Att bedömningarna är splittrade är inte pga att domarna inte kan se bra dans…det blir bara så otroligt svårt att bedöma. Mina dansare har fått förmaning nu att träna tekniken i hoppen och rätta till slarvet. Annars kommer jag att plocka bort splitthoppen och vi börjar om från början. Inte uppskattat såklart men ett måste enligt mig. En domare tittar inte på vad du gör utan hur du gör det…. Så till alla dansare. Var ärliga mot er själva vart ni är och vad du klarar. Vill du ta in nya trender i din dans be din tränare om hjälp så du får det tekniskt rätt. Håll dig till att rotera runt ….jag lovar att du kommer se mindre slarvig ut och att du kommer bli mer rättvist bedömd. 

Annars tycker jag det är kul med trender och är glad att det charmiga / showiga börjar komma tillbaka. 

 

Elin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilde

 

Mats


Engla

Förutom egna små pauser passade vi på att lapa lite sol i lunchpausen och bara hänga med varandra…Så vi hade ny energi till eftermiddagen och kunde dansa oss till finaler. En drös semifinaler och 2 brons och 1 silver ….WIHOO

Vi gillar att vara tillsammans och Athletics trend i vår är fart och hoppteknik. 

 

Nora & Matilda  Bella & Selma

 

 

 

Linnea & Tilde Ella & Alma

 

 

 

 

Athletic Dance ….as a lifestyle.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Film Do You See?