Uncategorized

250 mil i bil, tävling,läger,show,tävling = Kärlek

Med ett riktigt BOOM  startade vår tävlingsäsong. Alla säsonger startar med kaos och nattjobb men i år slog vi nog rekord.  Förra året tävlade Athletic tillsammans med dansare från Öland och Kalmar. I år är det lättare för alla dansare, då resande dansare nu tränar på hemmaplan igen. Det var tufft med all pendling för båda parter när det var dags gruppträning.  Så för att göra lång historia kort – Öland/Kalmar kom till Athletic med befintlig discogrupp som tävlade i A- klass Alltså champion. En grupp består av 7 dansare. Athletic satte in fyra dansare som tidigare inte dansat i champion klass. Tillsammans trots tuffa resor och sena träningskvällar lyckades hela gänget tillsammans ta sig till EM och även bli uttagna till VM.  Otroligt !!! Vi märkte att dansarna började dra på sig skador och det psykiska visade sig på lite olika sätt. Det hade gått för snabbt, så vi valde att inte delta i VM. Såklart blandade känslor till tränarnas beslut men med facit i hand så tror jag att alla känner innerst inne att de behövde pausen.  När vi sedan splittrade upp gruppen så enligt reglementet följer gruppen med dansarna och majoriteten var athletic dansare.  Klart att det blev himmel å pannkaka med mycket frustration. Tjejer som slitit i år för att ta sig till a-klass , samtidigt dansare som var nya in hade verkligen svettats blod och hjälpt gruppen till finaler , EM och VM.   Tävlar du i duo i högsta klass och sedan byter partner behöver du inte börja om i brons. Efter samtal med SDO ordförande där vi bollade denna frågan flertal gånger och som ska bli lika för grupp. Så fick Öland/kalmar fortsätta i championklass bara med nytt gruppnamn.  Proceduren har tagit sin tid men det blev bra till slut.  Alla dansare är kvar i championklass – vilket dem är värda allihop.   Vi har väntat in besluten som blev klara för bara ca 2 månader sedan. Vi ringde upp Öland/ klamartjejernas nya dansskola för att meddela och säga att nu rockar vi 🙂
  På 1 månad hade vi ny korr och nya dräkter som syddes på in i det sista ….natten innan tävling vart vi klara. Å vilken rolig tävling det blev. Vi hade så kul!!!  Klart det fanns känslor att möta sina före detta lagkompisar. Väl på plats så var det inget konstigt. Alla dansarna var så fina i sina nya grupper och gjorde ett fantastiskt jobb på golvet.  Det är det som är så fantastiskt att jobba med ungdomar, dem är så otroligt ödmjuka och kloka. Dem vill alltid väl. 

 

 

 

 Red is for love <3

 

Skyndade hem till Night Camp

Hämtade tränare på flygplatser runt om i landet.

 

På dagarna har vi slappat med film å mys. Kvällar och nätter har bestått av svett. Så mycket svett att hela dansskolan var igenimmad 🙂

Tack till alla änglar runt omkring som gör detta möjligt. 
Mattias, Angelina , Niklas & Just

Det är ett privlegium att få ha sina fina vänner som kollegor. Inte bara att dem är dem bästa vänner de är också the best of the best i vår värld. Dem får verkligen dansarna att göra sitt allra bästa och att allltid vilja sträva efter utveckling.

Alla dansare har kämpat så hårt och bjöd på en magisk föreställning på torsdagen…dem är våra idoler!!!

Nordiska Mästerskapen

  Framme nattetid och upp tidigt för att styla alla latinobruttor. Hårspray i massvis  Mamma Cicci hjälper Angelina med styling.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Helt otroliga dansare som klarar levererar efter dessa veckor. Sömnen ligger back , återhämtning ligger back, latinträningen ligger back…ja säg vad som inte låg back denna tävling å ändå……

Amanda silver i högsta klass.

Engla Guld i chacha juniorer

Tilde brons i jive barn

Alma 7:e plats i jive juniorer

Emilia & Engla 3.e & 4:e plats i chacha & Jive  juniorer/ adult

Ella & Najimi Guld & Brons i chacha & Jive Juniorer/ adult 

HELT FANTASTISKA!!!!

 

X-klass i disco 

Malin såg att Angelina låg efter med sömn och hoppade in som lagledare under discon.  ÄNGEL!!! 

Det blev finalplatser där också 

Selma dansade hem 6:e platsen 

Nora & Matilda dansade hem 5:e platsen…

Härligt jobbat tjejer och stort grattis!!! 

 

Ni är kärlek allihop!!!

 

Sportlovet är över här i söder och ny vecka av hårdträning sätter igång…tävling igen redan nästa helg. 

Vi ska också försöka hinna med att sova lite denna veckan 😉 

 

Athletic Dance as a lifestyle 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Film Do You See?