Uncategorized

Intagningsstopp och perfektion

IMG_9585Vi är inne på danssäsongens tredje vecka vilket innebär att det är intagningsstopp på samtliga klasser ( förutom konditionspasset ahtlethic).

Det är så roligt med nya elever som dansat in och som  yammar med de “gamla” eleverna. För de högre klasserna börjar nu perfektion – en dansares ständiga eftersträvan 🙂 Då koreografierna börjar sitta så börjar det nu skruvas på dem riktigt små delarna i tekniken. Träningen kompletteras med crossfit och stärkande träning. Vilket i sin tur leder till starka friska kroppar som kan dansa upp till högre nivåer. Detta sker ju inte över en natt utan tar år av träning, vilket också är tjusningen med dans. Du blir aldrig fullärd inom dans, det finns alltid nya utmaningar och för att bli bra dansare behöver du: vara lite knäpp,  ha en passion som driver dig framåt och lite jäklar anamma. Så länge man har kul kommer man långt och ingen dag är den andra lik!

Idag har verkligen varit en sådan dag. Det är ju inte bara dansare som är extrema i sin sport och passion, utan det gäller ju alla som puschat sig så långt att det går från hobby till extremsport.  Kommer ni ihåg Åse ?

Åse Jönsson tävlar i bodybuilding och är enligt Angelina stöpt  i  samma perfektionsform som  världseliten i dans. Åse gick från hobby till extremsport.  Hon hoppade upp på prispallen som etta i sin första tävling och har sedan dess haft en stigande tävlingskarriär. Angelina har fått äran och den stora utmaningen att koreografera Åses fria program som är ett av momenten i tävlingen.

ase2    Åse har en enorm passion och ett ego som är nödvändigt för att kunna nå såhär långt. Hon viker eller kompromissar inte för någon eller något!

I år tävlar Åse i tävlingsgrenen fysik som ska vara en mer feminin klass i bodybuilding. Åse har detta året koreograferat själv och Angi  fick stiga åt sidan. Med att bara hjälpa till så att det ser feminint ut och kolla rörelseflödet till musiken.

Så idag har Åse,  (Angi) och Pm lekt och återigen letat perfektion 🙂

(Pm sköter nästan all adance musikmixning och är alltid en räddare i nöden)

 

 

 

 

 

pmasePm, Åse och AngiIMG_1613

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ Åse på hennes resa och tävlingar på hennes blogg http://ase.classicmuscle.se

Nästa helg är Ahtelthic passet inställt då Angi och  tävlingsdansarna åker på första tävlingen för säsongen…titta in efter helgen och se hur det gått.

// Adance – as a Lifestyle

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Film Do You See?