Uncategorized

Master tävling – passionerad sport

Master tävling i Göteborg – the best of the best.

Eliten samlas under ett tak…Det är kraft och hög energi som skapar ett enormt kraftfält, nästan så man känner elektrisk stöt när man kommer in på arenan.

 

 

 

Dansarna har preppat och slipat sin träning för att verkligen kunna ge allt på en rankinggrundad tävling….chansen finns ju att kunna ranka sig till EM och VM. Det är inte alltid målet men alla kan känna pirr i magen av att ett äventyr kan vänta runt hörnet.  Hur gärna man vill fokusera på att ha kul och njuta så är det självklart att rankingen gör dansarna lite mer nervösa och såklart lite extra taggade.
Leia & Ella

Sanna & Najimi
Maja & Amanda

Sofia & Aili

 

 

 

 

 

 

 

Hur tränar man och hur klarar man leverera med så mycket pirr i magen som det ändå är på en master tävling?

Vi kan vara helt ärliga med att allt är inte en dans på rosor….det är mycket känslor i omlopp som behöver hanteras. Att vara dansare på elit nivå bildar också en stark relation mellan dansare och tränare. Som i alla förhållande så biter man ihop, jämkar och försöker undvika onödiga konflikter.  Vilket också kan kan leda till att bägaren rinner över.

På Athletic har vi väldigt starka band till varandra och för varje dansare har man minst två föräldrar som det är starka band till också.  Vi är en familj!

Tycka likadant i en familj? Ne inte alltid det lättaste!!! Å ja ibland blir även dansare och tränare arga på varandra…precis som i vilken familj som helst.

Tränaren lägger all kraft och många vakna nätter på hur man kan hjälpa dansarna framåt, stötta och minska prestationsångest, lägga om träning för optimal vila bal, bla, bla….

Dansarna lägger all energi på träning och det som dem tror förväntas av dem. Dem ger allt….

 

Om alla gör sitt bästa…hur kan man då bli arga på varandra?

Kommunikation!!!  Ibland glöms det bort att faktiskt prata med varandra…man köttar så hårt det som man tror är bäst och rätt för varandra.  Sen när det blir fel så tar energin stopp och man blir enormt besviken på varandra.

Detta hände oss innan tävlingen och vi samlades för att försöka reda ut vart vi gjorde fel.  Att få rensa luften , visa hur besviken man är och faktiskt våga och låta släppa fram tårarna om man är ledsen. Det är inte bara tömmande utan också en enorm plats för trygghet och ny utveckling.

Man måste våga visa att man inte är felfri och livet är inte ett instagram konto med filter, glitter och pokaler jämt.  På Athletic har vi enormt kul men vi är absolut inte felfria…vi är ärliga mot varandra och med det kommer även livet så som det är.

Med helt ny frisk luft under vingarna kunde vi göra en helt otrolig tävling!!!! Final på final final….. i toppskiktet hela tävlingen!!!  Kramarna kändes ännu bättre och tryggheten ännu starkare i varandra. Det var verkligen kiss and make up <3

 

2 4e platser

1 5.e plats

semifinaler

1 brons i hiphop

Master tjejer på alla sätt.
Linnea Agnes   Nora 

 

Dans är en passionerad sport på alla sätt….. det är enormt mycket känslor på väldigt många individer. Glöm inte bort att prata med varandra…. inte sms el chatt..utan verkligen prata med varandra. Ända sättet att hålla all passion i styr och förstå varandra. Det man inte förstår gör en arg…. så nu vet vi…vi måste förstå….varandra och passionen!

Älskade passionerade familj!

 

 

 

Athletic Dance…….. as a lifestyle

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Film Do You See?