Uncategorized

Nordic Open

Bedömningssport…..sport med stark förmåga att få oss att känna mycket. Helt klart bergådalbana på väg mot toppen.  Ibland blir bedömningen kaos i våra hjärnor…. 
img_3706
När man är mitt uppe i tävlingen och dansarna levererar så jäkla bra…lite vassare för varje tävling och bättre tekniskt. Så tar det ibland stopp innan semi och rent tekniskt sämre dansare går vidare. Då bubblar det i mig….samtidigt så är det alltid riktigt BRA dansare i finalerna. Ibland har det hänt i mellanklasserna att det trillat med en sämre dansare. Bedömningssport!!! So how am i to judge ????  Alla domare känner igen och kan se bra dans – thats a fact! Har domare olika smak å tycke? – Absolut!  Domare med någorlunda lika smak kan hamna på samma golv såklart men det är ändå rätt dansare i final.  Ibland kan man bli lite frustrerad av att det på vissa tävlingar  känns som det är endast finalen som räknas! Men återigen bedömningssport.

Reflektion efter tävling är en coach vapen till att bli bättre.  Teknik och musikalitet vinner alltid.  Jag vet att jag har uthålliga, läckra dansare och coola koreografier. Men som för alla dansare är det tekniska och musikaliska som aldrig kan bli fullärt. Det finns ALLTID mer att lära. Med musikalitet menar jag ju så klart inte att bara taktkänslan utan hur musiken uppfattas genom dansaren…är det mjukt och behagligt att följa , blir jag överraskad av dansarens sätt att använda beatsen, känner jag musiken genom dansaren??? Det finns väldigt många aspekter och det är en konst!  Det tekniska är som vi alla vet imponerande och så otroligt vackert. Landar en dansare tekniskt fel är det som att någon sjunger falskt eller drar naglarna mot en griffeltavla….Det ryser i hela kroppen.  Musikaliteten och uttryck kan väga upp långt men inte till toppen! Tekniken kommer alltid att bita dig i hälarna.

Så nu ska jag som tränare / coach ta mig i kragen  och bli ödmjuk till att det som inte tilltalar mig faktiskt tilltalar någon annan. Konstigt men verklighet!  Träna tekniken så ingen kan undgå den , förmedla med din dans. Få alla elever att sluta fuska med träning som tar tid, ge dem kunskap om tekniken inte bara att den är viktig utan ge dem kroppskännedom och fysiologisk och anatomisk förståelse. Här är det bara tränaren som har redskapen och kunskapen. Jag måste hitta ett sätt som sporrar och nya inspirerande sätt att träna  ….En klass är en klass…därefter är det dansaren som avgör hur bra han/hon vill bli och hur mycket vaken tid som  läggs på teknik och musikalitet. Mitt tips till att få större musikalitet är att våga…. hmm vad kan jag mena??? en liten nöt att knäcka tills jag träffar mina dansare på nästa träning.  Tills dess påminna mig själv att det är en värld med motgång efter motgång. Det kommer alltid vara motgång men framförallt alltid passion.  // Angelina Olin

 

img_3195img_2903img_2843img_2865img_3321img_3517img_3106img_3145img_4205img_4235 Vickan tog hem 4e platsen och tillsammans med Emilia grep dem 5e platsen i duo.img_4080
img_4199img_3106img_2942img_3328img_3933img_4008img_3913img_3829img_3214img_3318img_3285img_3336img_3353Jag är så tacksam som får dela alla dessa dansares innersta – sorg som glädje. Plus att hänga med dem varje kväll och helg… BÄSTA!

If i where you i wanna be me too 😉

 

Ett stort tack till KSD som varje år erbjuder denna fantastiska tävling

……As a lifestyle


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Film Do You See?